Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@02:30:36 GMT

افتتاحیه‌های عکاسی و نقاشی در روز خلوت شهر

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۶۳۸۹۵

افتتاحیه‌های عکاسی و نقاشی در روز خلوت شهر

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعه‌ها بهترین زمان برای گالری‌گردی است. این روزِ خلوتِ تهران که حالا با مصادف شدنش با روز مناظره خلوت‌تر هم شده، زمان بسیار خوبی برا مشاهده‌ی گالری‌های نقاشی و عکاسی است که امروز افتتاح می‌شوند. لیست زیر فقط تعدادی از این گالری‌ها را معرفی می‌کند:

نمایشگاه‌های عکاسی

گالری آرته: این گالری از روز جمعه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۹۶ میزبان نمایشگاه عکس‌های مارال اقبالی با عنوان «مادی» خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارال اقبالی در بیانیه این نمایشگاه نوشته است: «مادی جانم حالا بعد گذشت سالی عکس‌هایت تنها نسخه‌ی عینی تو است که از دست داده‌ام! به هر عکست که نگاه می‌کنم انگار زمان متوقف شده و تو از تاریخ بیرون می‌آیی ولی در عین حال تمام عکس‌ها لحظه‌ای است که گذشته و من باز هم تو را از دست می‌دهم. خوشحالم که یکی از بزرگترین آرزوهای مرا واقعیت بخشیدی.

برای تمام روزهایی که کنارت بودم و راهی برای آرام کردنت نداشتم مرا ببخش شاید امروز جبران روزهای بی‌قراری‌ات باشد و باز برایت میخوانم:

میگذرم تنها از میان گل ها... گه به گلستان هاگه به کوه و صحرا... آرام بخواب مادی من.»

بازدید از این نمایشگاه تا روز جمعه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۹۶ از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری آرته به نشانی تهران، ونک، خیابان ملاصدرا، بزرگراه کردستان جنوب، شیراز جنوبی، پایین‌تر از همت، بلوار علی خانی، ۲۰ متری گلستان، ۱۲ متری دوم، پلاک ۳ ادامه دارد.

گالری ژاله: یکتا درویش آثار ویدئوآرت، اینستالیشن و عکس‌هایش را در نمایشگاهی با نام «دیلیت» روی دیوار می برد.

یکتا درویش که تاکنون در دو نمایشگاه ویدئوآرت و پنج نمایشگاه گروهی شرکت کرده است، نمایشگاه دیلیت را ۲۲ اردیبهشت ماه افتتاح می‌کند.

او حدود ۸ سال در ورک شاپ‌های عباس کیارستمی شرکت کرده و در رزومه درویش، ساخت چند فیلم کوتاه و مشارکت در ساخت چند فیلم مستند و نیز شرکت در کارگاه‌های پرویز تناولی به چشم می‌خورد.

به نظر می رسد رویکرد نمایش آثار این گالری بیشتر به سمت هنر معاصر و نیومدیا باشد.

نمایشگاه دیلیت ۲۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ افتتاح می شود و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز تا ۱ خردادماه از نمایشگاه بین ساعت ۱۵ تا ۲۱ در خیابان ایرانشهر، کوچه نوشهر، پلاک ۳ دیدن کنند.

گالری راه‌ابریشم: نمایشگاه گروهی عکس «انباشت» از عصر جمعه ۲۲ اردیبهشت ۹۶ در گالری راه ‌ابریشم‌ (شعبه پارک لاله) افتتاح خواهد ‌‌شد.

سالومه سوزنچی، سمیرا داورفرا، سحر مختاری، فرزین فروتن و آرمین عبدی هنرمندان شرکت‌کننده در این نمایشگاه هستند. انباشت دومین کارنمای مشترک این گروه است. اولین سری آثار در سال ۱۳۹۵ با عنوان «دَم» و براساس پروژه‌ی «تصویراتفاقی»، در گالری راه ‌ابریشم به نمایش در‌آمد.

نمایشگاه انباشت از عصر جمعه ۲۲ اردیبهشت در گالری راه ابریشم به آدرس: تهران، بلوار کشاورز، بین خیابان وصال و قدس، شماره ۲۱۰، ساختمان تکنوآجر، طبقه ۴ افتتاح شده و تا تاریخ ۵ خردادماه ۹۶ از ساعت ۱۶ تا ۲۰ برای بازدید علاقه‌مندان دایر است.

گالری زیرزمین دستان: نمایشگاه عکس های علی بهشتی با عنوان «نامحسوس» ۲۲ اردیبهشت در گالری زیرزمین دستان برپا می شود. این گالری در خیابان فرشته (فیاضی)، خیابان بیدار، شماره ۶ واقع است.

نمایشگاه‌های نقاشی

نگارخانه سایه: نمایشگاه انفرادی نقاشی نادره حکیم‌الهی با عنوان «پناهنده» در نگارخانه سایه برپا می‌شود. روی سیاه جنگ را همه می شناسیم اما تابلوهای این مجموعه گاه از امید به فردایی دیگر سخن می‌گوید. از غریزه بقا در حرکتی جمعی برای فرار از نابودی و قساوت و بیرحمی از میل رهایی از رفتن رسیدن ماندن و شروع نو می گوید.

این نگارخانه در نیاوران، خیابان جمشیدیه، خیابان امیدوار، کوچه آقاخانی، شماره سه واقع است.

نگارخانه بهنام دهش‌پور: این نگارخانه در روز جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ میزبان نمایشگاه گروهی شامل «آثار نقاشی» و «آثار نقاشی و حجم بر روی تخم شترمرغ» می‌باشد.

نمایشگاه آثار نقاشی شامل بیش از ۱۶ اثر است که در این نگارخانه به نمایش در‌می‌آید. در این نمایشگاه عبدی اسبقی، ف- اخلاقی، ترانه ابراهیمی، الیکا ابراهیمی قاجار، عالمه باقریان، مهناز پسیخانی، عبدالحمید پازوکی، پونه جعفری نژاد، هیرو شیخ الاسلامی، ناصر عزیزی، محمد هادی فدوی، نیلوفر قادری نژاد، رایکا میلانیان و فرزانه محجوبی آثار نقاشی خود را در قالب تکنیک‌های متفاوت به نمایش خواهند گذاشت.

نمایشگاه آثار نقاشی و حجم بر روی تخم شترمرغ نیز برای چهارمین بار در نگارخانه بهنام دهش پور برگزار می‌شود. این نمایشگاه شامل ۲۵ اثر نقاشی و حجم روی تخم شترمرغ است. آثار ف-اخلاقی، پونه اوشیدری، سارا ابری، درسا اسدی، احمد آریا منش، فریماه تابعی، سیامک خازنی، مهشید رحیم تبریزی، مجتبی رمزی، علی رضوی، امیر حسین ردائی، علیرضا سعادتمند، آتیلا سابو، نفیسه شهدادی، هیرو شیخ الاسلامی، رنه صاحب، ناصر عزیزی، محمد هادی فدوی، اسدالله فقیهی، کمال الدین قطب، اسدالله کیانی، بهداد لاهوتی، احمد محمدپور وگیزلا وارگا سینایی در این نمایشگاه ارائه خواهد شد.

این نگارخانه در خیابان شهید لواسانی(فرمانیه)، خیابان شهید جباریان(قروردین)، کوچه مسجدی، کوچه مرمری، پلاک ۱۳ واقع است.

گالری فردا: گالری فردا در نمایشگاهی که جمعه ۲۲ اردیبهشت ماه افتتاح می شود آثاری از ۳۷ هنرمند جوان را روی دیوار می برد که در آنها هر یک از این هنرمندان، دست خود را با برداشت‌شان از این عضو بدن کشیده و به نمایش درمی آورند. این آثار که با نظارت و کیوریتوری بامداد رضوانبان خلق شده‌اند ارائه آنها در ادامه نمایشگاهی است که این هنرمندان سال قبل و تحت عنوان سلف پرتره برگزار کرده بودند.

گالری ایوان: این گالری در جدیدترین نمایشگاه خود میزبان آثار نقاشیِ یکی از مشهورترین جراحان قلب جهان است. این نمایشگاه که «سایه خاموشی» نام دارد روز جمعه ۲۲ اردیبهشت‌ماه با نمایش بیش از ۲۰ تابلوی نقاشی که با تکنیک اکریلیک و ترکیب مواد خلق شده‌اند افتتاح می‌شود. تابلوهای این نمایشگاه را بهنام کامرانی از میان آثار پرتعداد پرفسور هرمز مه‌منش انتخاب کرده است.

هرمز مه‌منش نقاش خودآموخته‌ای است که در کنار فعالیت علمی سنگین خود به نقاشی می‌پردازد تا احساسات و حرف‌های ناگفته خود را بیان کند. برای مه‌منش نقاشی شکلی از فعالیت هستی‌شناسانه است و به همین علت آثار او سرشار از خاطرات، پرسش‌ها، دل‌مشغولی‌ها و خواب‌هایش هستند.

گالری ایوان همانند نمایشگاه‌های گذشته، درصد متعلق به خود از محل فروش این آثار را به یکی از خیریه‌های معتبر اهدا خواهد کرد. نمایشگاه «سایه خاموشی» ۲۲ اردیبهشت ماه تا ۵ خردادماه ۱۳۹۶ در گالری ایوان به آدرس الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره ۱ برقرار است و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار دیدن کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۳۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازهای نقاشی مرگ سقراط

افلاطون در رساله فایدون واپسین لحظات زندگی سقراط فیلسوف بزرگ یونان باستان را چنین روایت می‌کند: پس از خطابه دفاعیه علیه محکمه‌ای که خواستار مجازات مرگ برای او شده بود به شاگردانش می‌گوید: نگران من نباشید، شما فقط جسم من‌را در خاک خواهید گذاشت. سپس در میان اشک و غوغای یاران و حتی اندوه زندانبان جام شوکران را از شاگردش کریتو گرفته و می‌نوشد. مایع زهرآگین به‌سرعت بدنش را سست کرده، چشمانش بی‌حرکت مانده و او مرگ را پذیرا می‌شود، تا درسی برای زندگی دیگران باشد.

به گزارش ایرنا، پرسش‌های سیاسی و فلسفی سقراط شهروندان آتن را به تردید در حقیقت خدایان پانتئون و اصالت ارزش‌ها در اخلاق یونانیان فرامی‌خواند. او بخاطر این پنداشت‌ها به ناباوری نسبت به خدایان و فاسد کردن جوانان متهم شد که مجازاتش مرگ بود؛ مطابق رسم زمانه با نوشیدن جام‌زهر. سقراط بی‌مناقشه حکم قضات را پذیرفت و حتی شاگردانی را که وی را به نوشتن تقاضای عفو و یا فرار از آتن تشویق می‌کردند، به‌شدت سرزنش کرد. صحنه واپسین دم حیات او تا لحظه نوشیدن جام شوکران، بار‌ها توسط هنرمندان مختلف به تصویر کشیده شده که یادمانی‌ترین آن‌ها اثر چشمگیر نقاش نئوکلاسیک فرانسوی ژاک لوئی داوید است باعنوان مرگ سقراط (La Mort de Socrate) که حالا در موزه متروپلیتن نیویورک نگهداری می‌شود.

داوید این نقاشی ۱۳۰ در ۱۹۶ سانتی‌متری را بدون التزام دقیق به روایت افلاطون و برمبنای نگاهی ستایش‌آمیز به سقراط برای پذیرش شجاعانه مرگ خلق کرد تا تصویری حماسی از عزت و کرامت باشد. در مرکز صحنه سقراط با ردای سفید و در هیبتی قهرمانانه روی تخت نشسته با قامتی استوار دست راستش را برای گرفتن جام سرخ شوکران دراز کرده است. او با دست چپ به بالا اشاره می‌کند؛ به آسمان و جهان پس از مرگ. بدین‌سان در آخرین دقایق عمر نیز از موعظه و خطابه باز نمی‌ایستد؛ ترجیح می‌دهد بمیرد، اما از باور‌ها و تعالیم خود دست نکشد. این آخرین درس اوست برای شاگردانی که پیرامون وی در اندوه و اضطراب بسر می‌برند.

افلاطون، شاخص‌ترین آنها، غم‌زده و سر در گریبان، جلوی تخت نشسته و پشت‌به صحنه وقوع تراژدی را انتظار می‌کشد. مرد جوانی که فنجان شوکران را بسوی سقراط گرفته، از شدت تأثر روی برگردانده تا شاهد نوشیدن زهر توسط فیلسوف نباشد. مرد دیگری دست روی زانوی او گذاشته تا شاید وی را از این‌کار منصرف سازد. دیگرانی که تاب دیدن صحنه را ندارند، در عمق دالانی درحال دور شدن هستند. مضمون اصلی صحنه‌پردازی، تمجید از رویکرد فیلسوف به مرگ است و ابراز همبستگی با او که مرگ را نه پایان هستی، بلکه سویه دیگری از زندگی می‌پندارد.

ژاک لوئی داوید نقاش برتر زمانه خویش بود و در آثار تماشایی‌اش روایت‌های تاریخی را با فلسفه روشنگری در می‌آمیخت تا متفکرانه‌ترین نمونه‌های نقاشی آکادمیک را پدید آورد. زبان تصویری او فاخر متناسب با علائق طبقه اشراف فرانسه بود، لیکن برای قاطبه مردم نیز قابل فهم و عمیقاً الهام‌بخش بود. شاگردان وی، بعد‌ها از سبک کلاسیک و روایت‌های سخت و محکم آن فاصله گرفته به سوی امواج پرشور هنر رمانتیک رفتند. آثار او طلایه‌دار تمدن مدرن بودند، آکنده از بشارت‌های اخلاقی و روح انقلابی. در فرانسه او نقاش محبوب سه رژیم پیاپی بود؛ ابتدا در دربار لوئی شانزدهم سپس در عصر انقلاب و نهایتاً در دوره امپراطوری ناپلئون بناپارت. هر سه رژیم از آثار تاثیرگزار وی برای تبلیغ مشروعیت و اقتدار خویش بهره می‌گرفتند، اما در نهایت به اتهام خیانت به زندان انداخته شد.

نقاشی مرگ سقراط دو سال قبل از انقلاب کبیر فرانسه خلق شد و القاگر حس مقاومت در برابر بی‌عدالتی، پیام‌آور روشنگری و فداکاری قهرمانانه بود. داوید در روند انقلاب فعالانه شرکت داشت و تصاویری از نماد‌های شجاعت و ایثار خلق کرد. او سال‌های پایانی عمرش را در بیماری و تبعید گذراند. وساطت‌ها برای بازگشت او به فرانسه به‌ثمر ننشست تا این‌که در ۱۸۲۵ در بروکسل از دنیا رفت. در ۲۰۰‌مین سالگرد انقلاب (۱۹۸۹) دولت فرانسه تلاش کرد بقایای داوید را به کشورش بازگرداند، اما دولت بلژیک با این استدلال که قبر او بنایی تاریخی است، از این‌کار امتناع ورزید.

دیگر خبرها

  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • وقتی بازیکنان رئال مادرید، طرح های نقاشی شده چهره خود را مشاهده می کنند / فیلم
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • رازهای نقاشی مرگ سقراط
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد