Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@10:18:49 GMT

نمایش زنانگی در ۲۲ نقاشی

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۱۹۷۴

به گزارش ایلنا، نمایشگاه «از دختران قاف» شامل 22 اثر نقاشی و طراحی از نجوا عرفانی به کیوریتوری زروان روح بخشان روز جمعه 22 تیرماه در گالری ساربان به روی دیوار رفت.

عرفانی متولد 1363 در تهران، فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنر تهران و عضو پیوسته انجمن هنرمندان نقاش ایران و همچنین عضو پیوسته انجمن فرهنگی هنری تصویرگران ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجوا عرفانی درباره‌ی این نمایشگاه می‌گوید: از دختران قاف حاصل تلاش دوساله‌ی من در تطبیق موضوع همیشگی آثارم یعنی اسطوره‌ها و الهه‌ها با شرایط روز جامعه است. وی درباره وجه اسطوره‌ای آثارش چنین بیان می‌کند: قاف کوهی‌ است که در اسطوره‌ها همواره از آن به عنوان یک قله دست نیافتنی و یک راه دشوار که رسیدن به آن امکان پذیر نیست، یاد می‌شود اما در این مجموعه نگاه متفاوتی به جایگاه زنان در راه‌یابی به مسیرهای صعب‌العبور و دشواری‌ها وجود دارد که در واقع دغدغه شخصی من است.

وی معتقد است: اگرچه حضور زنان در جنگ‌ها و مشکلات جامعه کمرنگ به نظر می‌آید اما در واقع زنان امروز تعاریف دیگری از مبارزه و مقابله کردن را ارائه کرده‌اند.

زروان روح‌بخشان (کیوریتور نمایشگاه) نیز در استیتمنت چنین نوشته است: «از دختران قاف» خوانشی دیگر از اسطوره است؛ کوه را نماد قدرت، عظمت، صلابت، مردانگی و در واقع فالوس می‌دانند. اما حکایت عرفانی از قاف این‌گونه نیست! گویی زنانگی چیره شده است و پریان ساکن قاف در قالب دختران و زنان با صلابت تاریخ در جای جای این کره‌ی خاکی تکثیر شده و پیامی به حق را به شیوایی بیان کرده‌اند.

هنرمندان متعددی در روز افتتاحیه نمایشگاه حضور پیدا کرده و از آثار بازدید کردند.

رحیم مولاییان نقاش معاصر درباره این نمایشگاه می‌گوید: نجوا عرفانی از قدرت طراحی فوق العاده‌ای برخوردار است. اما چیزی که بیشتر از همه در این نمایشگاه نظر مرا جلب کرده یک نوع مالیخولیای ذهنی است که شاید در بستر اجتماعی فرهنگی جامعه ما بسیار وجود دارد. تلفیق اشیا و انسان، انسان حیوان و انسان پرنده بیشتر  در حیطه‌های ادبیات و شعر ما از گذشته دور وجود داشته است و این چند لایه شدن ما در ارتباط با انسان و طبیعت به خوبی در این کارها مشهود است که همه این‌ها گواه تسلط نقاش است.

همچنین فرح ابوالقاسم دیگر هنرمند نقاشی که در روز افتتاحیه از آثار بازدید کرده می‌گوید: با توجه به اینکه نقاشی‌ها و تصویرگری‌های عرفانی را پیش از این نیز رصد کرده بودم می‌توانم بگویم در این نمایشگاه منسجم‌ترین آثار او را شاهد هستیم. هم داستان‌سرایی شکل گرفته‌تری دارند و هم طراحی و رنگ‌ها به پختگی رسیده‌اند، موضوع نقاشی بر محور زنان است، با الهام از افسانه‌ها و اسطوره‌هایی که صرفاً ایرانی نیستند. زنان نجوا محزون‌اند و حزنی که در چهره‌هایشان هست بیانگر دنیای کوه‌واره و مقاومی‌ست که دارند.

حسن موریزی‌نژاد؛ نقاش و مورخ هنر معاصر که مولف کتاب تاریخ طراحی ایران نیز هست درباره این نمایشگاه معتقد است: پرداختن به موضوع زن و ویژگی‌ها و نیازهای درونی او، خصوصاً علاوه برنقاشی‌ها در آثار طراحی نجوا عرفانی تجلی پیدا کرده است. همچنین استفاده راحت و سهلی که در ابزار طراحی (مداد) داشته او را در بیان این موضوعات موفق‌تر کرده است.

نصرت‌الله مسلمیان (نقاش و مدرس نقاشی) در رابطه با تکنیک‌های به کار رفته در آثار عرفانی می‌گوید: امکانات خوبی در تصاویر و خطوط دیده می‌شود. اینکه رنگ، رقیق و لایه لایه استفاده شده به نوعی کهن و قدیمی جلوه می‌کند، با موتیف و نقش مایه‌ها تناسب خوبی دارد و به طور کلی قدرت طراحی هنرمند خوب بروز می‌کند. در مجموع مسیری که در این نوع آثار هست با گسترش آن می‌تواند در موفقیت بیشتر هنرمند اثر‌گذار باشد.

نمایشگاه از قاف دختران تا یکم مردادماه همه روزه به جز سه شنبه‌ها در گالری ساربان واقع در خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه غربی، نبش خیابان شهید یوسفی ، پلاک130 برای بازدید علاقمندان دایر است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گالری ساربان زنانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها در مسیر فرهنگ ایرانی اسلامی و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آن ها در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری با هدف گذاری در ۷ زمینه؛

۱- پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران

۲- شناسایی و معرفی ظرفیت ها، استعدادها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت

۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی به‌ویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران

۴- الگوسازی شخصیت های موفق علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان

۵- تقویت فعالیت های جهادی، فرهنگی، هنری و رسانه ای در حوزه زنان

۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور

۷- ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره پنجم فیلم «کوثر» در چهار بخش سینمای ایران شامل فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم)، مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویژه گنجانده شده که عبارت است:

نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته، است.

حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیررقابتی نیز سایر بخش های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس، kovsarfestival@gmail.com ارسال کنند و در صورتی که حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را به‌صورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال آثار تا روز شنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره: تهران، میدان فردوسی، خیابان انقلاب، چهار راه کالج، خیابان حافظ، خیابان غزالی، پشت سفارت روسیه، پلاک ۱۱ مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر - آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)

تلفن و دورنگار: ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵

آدرس پست الکترونیکی: kosarfilmfestival۶۷@gmail.com

آدرس وبسایت: www.isartalash.ir

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» تیر ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده و با همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

فایل PDF کامل فراخوان را از اینجا می‌شود.

کد خبر 6093985 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد